ארצה להתחיל שרשור לגבי כמות ענבים וזנים שאני מכין השנה ואופן הפעולה המתוכנן,אשמח אם כל אחד יכתוב על תוכניותיו.
200 ק"ג שיראז מדרום רמת הגולן
יחולק ל3 פרמנטורים קטנים כאשר בכל מיכל שמרים שונים, BDX שמצטיין בגוף וטאנין,
1DV2 שגם כן יתן הרבה גוף ויציבות מבחינת צבע ושמר חדש יחסית בשם Syrah שמצטיין בפירותיות וארומטיות גבוה.
שבירה של 70 אחוז ו30 אחוז פרי שלם.
שלושת המיכלים יעברו השרייה קרה קדם לתסיסה של 3 ימים בטמפ נמוכה מ10 מעלות למניעה של התפתחות בקטריאלית ותסיסה ספונטנית בצירוף של 30 PPM free.
ביום השלישי אוסיף Opti-red ואתן להגיע לטמפ החדר ואוסיף את השמרים.
למיכל הראשון והשני אתן להגיע לטמפ' מקסימלית של 30 מעלות לקראת תחילת התסיסה ובהדרגה אקרר ל25-26 לקראת סיום התסיסה.
את המיכל השלישי שאמור לתת ארומטיות אתסיס בטמפ' של כ20-22 מעלות.
בסיום התסיסה אמשיך עם maceration של 10 ימים עם הקליפות לפני סחיטה.
בין לבין אבצע הפרדה מהגרעינים בעזרת Rack and return ,פעולה שמספקת הרבה חמצן לשמרים ומעדיפה מיצוי מהקליפות בשל צמצום כמות הגרעינים.
אחרי Press העברה למיכל לsettling של 24 שעות, שפייה מהמשקעים והוספת חיידק מלולקטי.
הרבה עבודה...