עכשיו 28 מרץ 2024, 11:05



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 10 אוקטובר 2015, 19:35 
מנותק

הצטרף: 10 אוקטובר 2015, 17:03
הודעות: 1
שלום,

קודם כל רציתי להודות למנהלי האתר על האינפורמציה וההשקעה!

תהיתי האם קיימים תחליפים ביתיים לביסולפיט (לחיטוי הכלים והענבים, לא על מנת לעצור את תהליך התסיסה), בפרט למי שמכין יין בכמויות קטנות (בינתיים זה ק"ג אחד בכל פעם, עם כוונה להגיע ל-10 ק"ג). מה דעתכם על המתכונים המפורטים בלינק?
http://www.hasolidit.com/%D7%97%D7%95%D ... 7%A0%D7%94

כמו כן, מהי בעצם המטרה של שימוש במיכל תסיסה בנפרד מהדמיג'אן? למה לא להשתמש בדמיג'אן גם לתסיסה?
לבסוף, האם זה משנה אם תהליך התסיסה מתבצע במיכל פתוח לאויר או במיכל שמאפשר רק יציאה של C02 ללא כניסת חמצן?

תודה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2015, 15:57 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
היי אנה,
הסיבה שמתסיסים במיכל פלסטיק היא שהוא מאוד קל לניקיון וחיטוי והנפח שלו יותר גדול מהדמיג'אן שלאחר מכן יכיל את היין. (כלל אצבע: מיכל היישון תמיד צריך להיות מלא לחלוטין ואטום כדי למנוע חימצון ופעילות שמרי קלקול).

אני מניח שקיימים צמחים עם פעילות אנטי מיקרוביאלית. אך השאלה מה ההשפעה שלהם על טעם היין. (עלולה לקבל יין עם טעם מדיסינלי...) ,אני לא בקיא בתחום.

ניתן לעצור תסיסה ולמנוע תסיסה חוזרת על ידי שמירת היין בקירור (מתחת ל4 מעלות). הבעיה שזה מאוד בזבזני מבחינת חשמל...
או מצד שני לסנן בצורה סטרילית את היין (מצריך מומחיות, ציוד מיוחד ויקר יחסית)
או אופציה שלישית - ניתן לפסטר את היין כשהוא בבקבוק. או אפילו לבצע טרמיזציה בחום נמוך (50 מעלות למשך 30-40 דקות) העניין שזה משפיע על טעם היין (לאחד זה טעים, לשני זה נסבל לשלישי זה יין מבושל והוא לא מוכן לשתות אותו) ולא תמיד מבטיח שהבקבוקים לא יחזרו לתסוס אם יש ריכוז שמרים גבוה. (מספיק שתא אחד שורד ויש סוכר שיורי, במשך חודשים הוא לאט לאט יתרבה עד שבסוף בקבוקים יתחילו לחלוץ פקקים בעצמם או להיתפוצץ. :D
אני מפסטר סיידר מתוק שמבוקבק תחת פקקי כתר וזה לרוב עובד בסדר... אבל אני מתנער מכל אחריות :mrgreen:

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2015, 16:09 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
בקשר לריכוז הגבוה של סולפיט. הפיתרון הוא פשוט.
ממלאים בכלי מדוד 200 מ"ל 8\1 כפית, מערבבים ומשתמשים רק בחלק היחסי. נגיד אם מדובר בליטר יין מוסיפים 10 מ"ל מאותה תמיסה.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)