הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

תקלות בהכנת היין (בסגנון פורט)
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=389
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 07 אוקטובר 2015, 17:21 ]
נושא ההודעה:  תקלות בהכנת היין (בסגנון פורט)

שלום
השנה אני עושה יין בסגנון פורט
היו לי 90 ק"ג ענבים (אחרי קראשר)
בבריקס של 27
מכיוון שרציתי להוסיף את האלכוהול על התירוש לפני הסחיטה חשבתי ע"פ הנחיות של המאמר והתייחסתי כאילו יש לי 54 ליטר
ע"פ המחשבון שבאתר היה צריך (במידה ואני מכוון הכי גבוה) 12.5 ליטר אלכוהול (70 אחוז)
היה לי 11.5 ליטר (ממזקקה של חבר שלי)
הוספתי עוד 1.4 ליטר 96% (שזה די והותר)
אמנם לקחתי את הסיכון של שימוש בשמרי הפרא ולכן כיוונתי מאד גבוה כך שלא יהיה מצב שהשמרים ימשיכו לעבוד
הכנסתי את הכל למיכל תמיד מלא (של 100) ועשיתי פאנץ' דאון מסיבי וסגרתי את המיכל
מתברר שאני ממשיך לקבל כובע ועוד בהתחלה זרם יין מהנשם
הוצאתי חלק מהיין לבקבוקים
ועדיין המשכתי לקבל כובע (מבלי שיזרום יין מהנשם)
הוספתי עוד 1 ליטר של 96%
ואני עושה פעמיים ב24 שעות ותמיד רואה כובע.
לעצם השאלות:
א. האם זה נורמלי?
ב. האם זה בסדר שאני סוגר את המיכל? מה שמפריע לי אם בעצם ממשיכה התסיסה אזי יש חשש שהיין יקבל טעמים של יין מחוזר.
ג. מה אני צריך לעשות?
ד. מתי מומלץ לסחוט כלומר לחכות למצב שלא יהיה כלל כובע?
תודה

מחבר:  Tomer1 [ 08 אוקטובר 2015, 08:53 ]
נושא ההודעה:  Re: תקלות בהכנת היין (בסגנון פורט)

א.נשמע שהיין ממשיך לתסוס, האם אתה ממשיך לקחת מדידת הידרומטר? הצפיפות יורדת? (ממשיכה פעולת התסיסה)
עקרונית עדיין יש גז ביין שיכול ליצור כיפה, השאלה היא האם אתה ממשיך "לאבד סוכר".

ב.כדי לחזק על הקליפות ולהמשיך בהשרייה (למה לכוון לסגנון כזה? פורט לא אמור להיות טאני...) צריך לערבב לאחר הוספת הכוהל במשך 20-30 דקות שכל העסק יהיה הומוגני ולעשות זאת כמה פעמים ביום.
סגירת המיכל לא בהכרח תביא לחיזור. לרוב ענייני תזונה ולחץ שמרים גורמים לכך.

ג.ממליץ שתסחט ותקרר את היין לעצור את התסיסה (במידה וקיימת). בצע שפייה לאחר יומיים מהמשקעים והוסף סולפיט להבטיח הפסקת התסיסה.

מחבר:  יצחק1178 [ 08 אוקטובר 2015, 13:06 ]
נושא ההודעה:  Re: תקלות בהכנת היין (בסגנון פורט)

לקחתי בדיקה יצא לי 1040 כאשר זה התחיל ב1050 האם ניתן לייחס את השינוי להוספת האלכוהול? (בסופו של דבר הוספו כ13 ליטר נוזל.

מחבר:  Tomer1 [ 26 אוקטובר 2015, 15:59 ]
נושא ההודעה:  Re: תקלות בהכנת היין (בסגנון פורט)

בהחלט, לכהל נקי צפיפות נמוכה יותר ממים ב30% כך שזה הגיוני מאוד ואתה מרגיש שהמתיקות פחתה בגלל הדילול. במקום נגיד 90 גרם לליטר יש רק 80 גרם לליטר סוכר כעת...

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/