עכשיו 28 מרץ 2024, 11:30



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: יין מחוזק
הודעהפורסם: 17 פברואר 2015, 20:42 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
חשבתי השנה להכין יין מחוזק
(אני יודע שהעלויות הגדולות הם בתחום קניית האלכוהול)
מ"מ יש לי שתי שאלות (לאחר שקראתי את המאמרים)
1. במחשבון ישנה שורה שמדברת על מידת הסוכר השיורי – מה זה אומר (מה זה בין 6-12)?
2. מדוע צריכים שמרים ומזיני שמרים? לכאורה מכיוון שאנו לא מעוניינים שהתסיסה תגמר אלא אנו עוצרים אותה בשלב די מוקדם. נוכל להשתמש בשמרי הפרא ממילא האלכוהול יעצור את התסיסה (קשה לי להאמין ששמרי הפרא יעבדו גם ברמת אלכוהול של 18-19% - תקן אותי אם אני טועה) .
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: יין מחוזק
הודעהפורסם: 17 פברואר 2015, 22:25 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
כמו בכל אפליקציה, משתמשים בשמרים מתורבתים בשביל התכונות הרצויות שלהם. אפשר להוסיף כמות נמוכה של So2 ולחכות לתסיסה ספונטנית. רק שיתכן שפתאום יגיע שמר לא רצוי שיפיק Etheyl Acetate שתתקע עם הארומה לעד...

מזין שמרים אני אישית לא מוסיף, לרוב מחסור בחנקן (והיווצרות סולפידים) יתרחש בשליש האחרון של התסיסה. אנחנו מבצעים חיזוק לפני...

אם אתה מתכנן לעשות כמות גדולה של יין מחוזק (יותר מ20 ליטר), שקול לרכוש מזקקה קטנה (10-20 ליטר). לחלוטין יכסה את העלות שלו. (ליטר כהל נקי נע באיזור 120 שקלים היום) התוצר לוואי זה שאתה עלול לחשוב על הכנת גראפה וברנדי גם כן... ;)

ותתפלא גם לאחר חיזוק יתכן המשך של אכילת הסוכר (ואתה מפספס את מידת המתיקות הרצויה) לכן חשוב לערבב היטב. אני מחזק לא על הקליפות אלה סוחט (מעדיף גם את הסגנון עשייה המסורתי) ודואג לערבוב טוב טוב. (חוזר ומערבב כל חצי שעה במשך כמה שעות להבטיח שהשמרים לא יעשו מסיבה בתחתית המיכל וימשיכו לאכול, אלה ישתכרו וימותו :D )

6-12 זה אחוז סוכר שיורי, אתה יכול להסתכל על זה בצורה גסה כבין 60-120 גרם סוכר שיורי. (למרות שזה לא בדיוק...)
הבעיה שההידרומטר משקר אחרי שהתסיסה מתחילה, 12 בריקס אומר כמות סוכר ואלכוהול שונה בין אם התחלת ב22 בריקס או בתירוש 30 בריקס.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 31 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)