עכשיו 22 נובמבר 2017, 01:09



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: יין בסגנון פורט
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2015, 20:37 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
שלום יש לי שני שאלות:
א. במאמר "הכנת יין מתוק בסגנון פורט", נכתב: "כ- 48 שעות לאחר הסחיטה יש לבצע שפייה מן המשקעים הגסים ולהוסיף גופרית לרמה מינימלית של 0.5 מ"ג\ליטר גופרית מולקולארית" אני רק רוצה לוודא שאין כאן שום טעות, לפי החשבון שלי יוצא על 60 ליטר ייו 0.5*1.75*60= 60.875 את כל זה נחלק ב1000 נקבל 0.06 גרם האם חישבתי נכון? (ביין רגיל דובר על60-80ppm לאחר מלולקטית ועל 20-30ppm כל שפיה שזה אומר כ 2.6 גרם כל שפיה). אני יודע שהיין הזה יש לו הרבה יותר אלכהול אבל עדיין מדובר על כמות ביסולפיט שגדולה פי 43.
ב. לא דובר שם על שפיות מה משטר השפיות ביין זה?
תודה וחג שמח


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: יין בסגנון פורט
הודעהפורסם: 04 אוקטובר 2015, 11:03 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
לפי החישוב שלי במידה והpH גבוה (3.7-3.8 כפי שאני מתאר לעצמי בהתחשב בבציר מאוחר מאוד שזכור לי שפירסמת בפייסבוק)
מדובר על כמות של כ50 ppm ל60 ליטר ומשקל של 5.2 גרם פ.מטה ביסולפיט.

לגבי שפיות, המשטר הוא כמו יין אדום רגיל. המקפידים לאחר השנה הראשונה יסגרו בדמיג'אן ויבצעו שפייה רק פעם בשנה (לאחר החורף הקר). ויבקבקו לאחר 4-5 שנים כRuby port. במידה והמטרה היא יישון בבקבוק (vintage port) עם שימור ארומות פירותיות יותר אז לאחר 18 חודש ביקבוק.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)