הכנת יין | פורום הכנת יין
http://forum.winemaking.co.il/

ההיגיון בבקבוק גדול מגנום, דאבל, נבוכדנצר וכו'
http://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=378
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 24 אוגוסט 2014, 10:31 ]
נושא ההודעה:  ההיגיון בבקבוק גדול מגנום, דאבל, נבוכדנצר וכו'

אנו מכירים את הבקבוקים הגדולים האלה בדרך כלל אנו נפגשים עם המגנום ואפילו הדבאל מגנום
בפעם הראשונה שראיתי את המגנום הייתי המום שהמחיר הוא יותר מכפול
קבלתי שתי הסברים וכל מסביר שלל את ההסבר השני
א. במגנום כושר ההתיישנות גדול יותר.
ב. במגנום הבקבוק משתבח יותר עם הזמן

בכל מקרה שאלה זו נוגעת גם ליצרן הביתי
אני בעוד כחדשיים צריך לבקבק 50 ליטר יין מהחבית האם כדאי לי להשאיר 25 ליטר בדמג'יאן זכוכית שזה בסדר גודל של בקבוק "
גליית"
לכאורה כל זמן שאני לא צריך את הבקבוקים לשתיה מיידית עדיף שזה ישאר בדמיג'אן
אשמח לשמוע אם אני טועה

מחבר:  Tomer1 [ 04 נובמבר 2014, 22:41 ]
נושא ההודעה:  Re: ההיגיון בבקבוק גדול מגנום, דאבל, נבוכדנצר וכו'

אכן כושר ההתיישנות גדול יותר כי היין מתיישן לאט יותר. דרך הפקק נכנס X נפח חמצן בשנה. במקום שיגיב עם 750 מ"ל הוא מגיב עם 3 ליטר יין. כלומר הכל קורה לאט יותר.
לא נדיר יהיה למצוא בקבוק דאבל מגנום עדיין "צעיר" ולא מוכן לשתייה גם 8-10 שנים אחרי הביקבוק.

בהחלט אפשר להשאיר בזכוכית, אבל אני הייתי מבקבק וממשיך הלאה. הסיבה היא שיין מבוגר יותר רגיש לחמצן (מאבד מכושר העמידות שלו), חשיפה של יין בן 3 שנים במהלך הביקבוק לחמצן יכולה להרוג יין טוב (טוב אולי לא להרוג, אבל לחסל חלק גדול מהפוטנציאל שהיה טמון בו). אלה אם כן יש לך אפשרות לבקבק בוואקום (אינולמטיק למשל) לא הייתי לוקח את הסיכון.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/