עכשיו 22 נובמבר 2017, 01:08



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 08 פברואר 2014, 20:15 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
רעיון ששמעתי
אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות של רעיון זה
(אני יודע שיתכן שתאמר לי משהוא בסגנון :mrgreen: אבל אני לוקח את הסיכון)
הוא מספר שהוא שם שבבי עץ תוך כדי התססה
הרעיון בגדול (כפי שנאמר לי) הוא שהשבבים מורידים את האלכהול
(ועוד איזה דבר שאני פשוט לא זוכר)
האם יש בזה משהוא?
ואם כן באיזה יחס לשים את השבבים?


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 10 פברואר 2014, 13:17 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
יש 2 דרכים להפחית את רמת האלכוהול במהלך התסיסה ששניהן באות לעודד אידוי מוגבר של אדי הכהל.
1.טמפ' תסיסה גבוה (כידוע זה דורש הרבה מומחיות ומזל להתסיסה בקצה העליון של הסקלה מעל 30 מעלות ולא לתקוע את התסיסה).
2.להתסיס בכלי פתוח עם כמה שיותר שטח חשוף. יותר שטח = יותר אידוי. העניין הזה עובד יופי עם דולבים של חצי טון-טון כי היחס בין עומק המיכל והמידות הוא יותר גדול מכל אופציה אחרת שקיימת (מיכלי נירוסטה ופלסטיק לרוב הם גליליים וגבוהים).

עם 2 הטכניקות האלה כל ההבדל הוא פחות 0.5-1% כהל מאילו היית מתסיסה בטמפ' קרירה ובמיכל סגור עם נשם.
הגביע הקדוש של מדע השמרים הוא למצוא זן של שמר (ללא שימוש בהנדסה גנטית) שמגיע נצילות נמוכה בין סוכר-אלכוהול. (הנצילות של התסיסה הכהלית לרוב עומדת על יחס של 0.5-0.55) ואז נוכל להנות מטעמו של יין יבש עם ריכוז כהל של 12-13% אבל טעם של פרי מאוד בשל ואפילו בשל על יתר המידה.
טכנולוגיה להפחתת כהל ביין (Spinning cone, reverse osmosis) קיימת היום בארה"ב ואיזורי אקלים חם נוספים בעולם. (לא ידוע לי על הימצאות הטכנולוגיה בישראל. מדובר על אופרציה לא זולה...)

השבבים המוספים לתהליך התסיסה משמשים לספיחה של תרכובות ארומטיות "ירוקות" בענבים שנקטפו לא בשלים או עם הבשלה לא אחידה ולייצוב צבע (בשל הטאנינים ממקור עץ המצויים בשבבים, אלו מגיבים עם תרכובות הצבע בענב ומקבעים אותם- לפחות בתאוריה... ;) ). רוב הארומה מהקלייה של השבבים מתנדפת בתסיסה אלה אם כן מדובר על תוספת ממש גדולה או תוספת מאוחרת בסיום התסיסה.
ניתן להוסיף בין 1-2 גרם\ליטר תוך כדי הקראש.
יותר נפוץ להוסיף נסורת או אבקה כדי להגדיל את שטח המגע של העץ וליצור ניצול מקס'. במקרה כזה המימון משתנה.

תומר.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 11 פברואר 2014, 13:38 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
תודה
אני מבין שבסופו של דבר שזה כן דבר טוב
מ"מ אני לא מבין מה זה כל כך משנה אם מוסיפים את השבבים תוך כדי הקראש או רק אחרי כן לתוך מיכל התסיסה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 12 פברואר 2014, 21:48 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
פשוט צורת ביטוי. במיכלי תסיסה קטנים זה לא קריטי... כשעובדים עם כמה טונות אז קצת קשה יותר לערבב את העסק לפני תחילת התסיסה אז התוספים מוספים תוך כדי הקראש בכמה חלקים.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)