הכנת יין | פורום הכנת יין
http://forum.winemaking.co.il/

הכנת יין מתירוש קנוי
http://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=375
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  ליאור - הברון [ 07 פברואר 2014, 22:48 ]
נושא ההודעה:  הכנת יין מתירוש קנוי

אני רוצה להכין כמות קטנה (5 ליטר) של יין. חשבתי לקנות יין תירוש מהסופר ופשוט להוסיף לו שמרי יין ושבבי עץ אלון. השאלה האם זה אפשרי להתסיס תירוש קנוי או שהביסולפיט שמוסיפים לו יהרוג את השמרים?

מחבר:  Tomer1 [ 04 נובמבר 2014, 22:01 ]
נושא ההודעה:  Re: הכנת יין מתירוש קנוי

בהחלט אפשרי. לא חושב ששבבי עץ יתאימו לסגנון... מתירוש אדום יתקבל יין אדום עם גוף דיי קליל. לא קיים בו את המיצוי שקיים ביין שעבר תסיסה על הקליפות (כפי שנעשית בהכנת יינות אדומים)

מחבר:  oren74 [ 05 נובמבר 2014, 10:13 ]
נושא ההודעה:  Re: הכנת יין מתירוש קנוי

היי,
תוכל לתת קצת הסבר איך עושים את זה?
ראיתי כל מיני סרטונים ברשת שמדברים על זה , אבל הם מוספים ל "מיץ ענבים" סוכר , האם גם לתירוש צריך לשים סוכר או שרק שמרי יין זה מספיק?

תודה מראש
אורן

מחבר:  Tomer1 [ 06 נובמבר 2014, 00:35 ]
נושא ההודעה:  Re: הכנת יין מתירוש קנוי

הנה מדריך למתחילים שמתאר את שלב התסיסה.
http://winemaking.co.il/?p=506

משום שאתה לא עובד עם ענבים, עבור על החלק של הסניטציה ואז דלג ישירות לחלק של הוספת השמרים. כמובן שאין צורך בביקוע כיפה (כי אין כיפה).

אין צורך להוסיף סוכר אם אתה מעוניין ביין יבש. רק הקפד לרכוש תירוש שבערכים התזונתיים שלו. כמות הפחמימות למעלה מ22 גרם ל100 מ"ל. כך שיתקבל יין עם לפחות 12% אלכוהול.

בהצלחה!

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/