הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

לקראת סיום תסיסה
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=370
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 17 ספטמבר 2013, 15:20 ]
נושא ההודעה:  לקראת סיום תסיסה

על הנושא הזה דיברנו קצת גם שנה שעברה, בכל אופן ישנם עוד כמה שאלות
1. כיצד זה יכול להיות שסיום תסיסה צריך להראות בהידרומטר 0.990 כאשר במים (ובדקתי במי אוסמוזה) זה נותן 1.000 האם במים יש יותר סוכרים מיין יבש (כנראה שיש כאן איזה כשל או במכשיר או בהבנה שלי)
2. שנה שעברה נראה לי שקצת מיהרתי וכאשר זה הגיע 0.995 סחטתי את הענבים, העצה של תומר הייתה לחכות עוד יומיים (אלא אם כן אני חושש מיין טאני מדי)
השנה אני רוצה לחכות את היומיים האלה האם כדאי לסגור את המכל (מיכל תמיד מלא) או לחילופין להשפרץ קצת CO2 או שילוב של שני הדברים יחד בכדי לקבל ההגנה מחשיפה לחמצן בזמן שאין כובע.
תודה

מחבר:  Tomer1 [ 17 ספטמבר 2013, 23:18 ]
נושא ההודעה:  Re: לקראת סיום תסיסה

ציטוט:
. כיצד זה יכול להיות שסיום תסיסה צריך להראות בהידרומטר 0.990 כאשר במים (ובדקתי במי אוסמוזה) זה נותן 1.000 האם במים יש יותר סוכרים מיין יבש (כנראה שיש כאן איזה כשל או במכשיר או בהבנה שלי)


בדיוק הסברתי את זה השבוע בטלפון למישהו. במים כמובן אין סוכר. הסיבה שאתה רואה בריקס שלילי הוא שאתה כבר לא מודד סוכר בתמיסה מימית אלה סוכר+כהל+מים. יין אדום יבש שמתחיל מסביבות 23-26% בריקס לפי ניסיון אמפירי מראה בסוף 0.990-0.992 כשהוא יבש לחלוטין (מתחת ל2 גרם\ליטר סוכר) אבל ללכת על בטוח זה לבצע בדיקת מעבדה לגלוקוז+פרוקטוז. יש גם ערכת Clinitest שניתן לערוך בבית והיא דיי אמינה. קצת קשה להשיג אותה בעקבות הפסקת הייצור על ידי היצרן המקורי אבל עדיין אני מניח שנותרו מאות אלפי ערכות כאלה במחסנים בעולם (במקור יוצרה לבדיקת סוכרים בשתן אצל סכרתיים). רוב היקבים\מעבדות עובדות כיום עם בדיקות אנזימטיות.

ציטוט:
. שנה שעברה נראה לי שקצת מיהרתי וכאשר זה הגיע 0.995 סחטתי את הענבים, העצה של תומר הייתה לחכות עוד יומיים (אלא אם כן אני חושש מיין טאני מדי)
השנה אני רוצה לחכות את היומיים האלה האם כדאי לסגור את המכל (מיכל תמיד מלא) או לחילופין להשפרץ קצת CO2 או שילוב של שני הדברים יחד בכדי לקבל ההגנה מחשיפה לחמצן בזמן שאין כובע.
תודה


אפילו אם סוחטים לפני יובש אפשר להמשיך לערבב כל יומיים-שלוש את המשקעים עד שהתסיסה מסתיימת ורק אז לבצע שפייה.
יומיים זה לא קריטי לחשיפה לחמצן. יש הרבה מרכיבים ביין אדום תוסס שמגנים עליו מפני חימצון. אם אתה חושש אז אפשר לסגור את המיכל ולשים נשם.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/