עכשיו 28 מרץ 2024, 12:04



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2012, 23:20 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
שלום
כעת הגיע הזמן לברר מה קורה /אמור לקרות בתקופה זו ביין
1. האם בזמן התסיסה המלאלקטית אמורים להשתנות הפרמטרים הבאים: צבע, ריח, טעם.

2. האם כדאי לערבב את המשקעים ששקעו ביין (כמובן מדובר אחרי שעשינו שפיה ראשונה להוצאת הבוצה) מצד אחד כך המליצו לי מצד שני אני חושש לפתוח את המיכל הרי סוף סוף הוא לא מוגן (=אין בו ביסולפיט)

הבהרה - מדובר כפי שאמרתי באשכולות אחרים על תסיסה שהתחילה מבקבוק נגוע בחיידק

3. מה יכול לקרות אם נפסיק את התסיסה (ע"י הוספת ביסולפיט) לפני שהתסיסה תגמר כלומר האם נעשת עבודה חלקית או שעשינו משהוא יותר גרוע שהיה עדיף שלא נתחיל איתו


תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 16 אוקטובר 2012, 01:36 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
החומצה תרד (TA), הpH בדרך כלל עולה (גם אלמנט מסויים שגורם לשינוי צבע).
כל הפרמטרים ישתנו.

אפשר לערבב, לא חובה. מסייע לתאי הבקטרייה שנקברו בתחתית לחזור לתמיסה. (בניגוד לשמרים שמייצרים Co2 שעוזר להם להימצא בתמיסה, יצור הגז במהלך הMLF הוא דיי מועט)

אם תפסיק את התסיסה אז תשאר עדיין עם כמות נכבדת של חומצה מאלית ולא תשיג את היציבות שלה אנחנו שואפים.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 35 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)