המשקעים הגסים הם אלו ששוקעים אחרי 24 שעות מערבוב היין, השאר הם משקעים "קלים".
המשקעים הגסים הם אלו שטומנים את הסכנה של היווצרות H2s כתהליך דקומפוזיציה של השמרים המתים וחלקיקי פרי ולכן שפייה היא פעולה מונעת למעשה, לא משהו הכרחי.
בשלב הזה אתה לא אמור לצפות ליין צלול... אתה רוצה להיפטר מהבוצה שבתחתית המיכל. תיקח איתך כמה שיותר יין, אפילו אם הוא עכור.
ציטוט:
3. האם זה בסדר לא להוסיף כלל בי סולפיט? (אני שם את המכסה ממש על היין - טיפה יוצא החוצה ואני מנקה)
4. האם יש בעייתיות אחרי השפיה להוסיף כבר את השבבים?
5. הבנתי שאני צריך לדאוג שטמפ' הנזל תהיה 22 מעלות לצורך התסיסה המלאלקטית:
א. האם יש אנדקציה כמה צריכה להיות טמפ' החדר בכדי שזו תהיה טמפ' הנוזל?
בהחלט אפשר לבצע תסיסה מלולקטית ובמקביל להוסיף תחליפי עץ אבל קח בחשבון שעדיף שהשבבים יהיה בשקיק, לא מפוזרים בכדי שבמידת הצורך תוכל לשלוף אותם אם תוספת העץ מספיקה. אתה לא רוצה לבצע Over oaking. שפייה (חשיפה לחמצן) במהלך התסיסה המלולקטית איננה מומלצת.
22 זה אופטימלי, באופן עקרוני אתה רוצה לשמור על היין חמים גם במהלך החורף. אם הוא יהיה קר סביר להניח שהתסיסה תפסק או כלל לא תתחיל. (בחורף אפשר לחמם את החדר עם תנור או מפזר חום ולאחר מכן לבודד את המיכל. (אם יש לך אפשרות במיכל, אני מציע להוסיף לו מד טמפרטורה - Thermowell על מנת שתוכל לעקוב אחרי הטמפרטורה בלי לפתוח את המיכל כדי לקחת מדידה).
בטמפרטורה גבוה יותר, השפעתו הרעילה\עוינת של האלכוהול ביין על הבקטרייה גוברת.
אם החדר יושב על 22 מעלות בסופו של דבר תגיע לאיזון. מצד שני עכשיו קיץ (תסגור את המזגן בחדר ולמיכל אין בעיה להגיע לטמפרטורה גם יותר גבוה). תכוון את המזגן ל 22-20 מעלות.
הנה מוצר מעניין שיכול לעזור לך לחסוך בהוצאות חשמל (סביבות 30%) אם אתה עובד עם יחידת מיזוג נפרדת בחדר, יאפשר לך גם בקלות לקרר את החדר לטמפרטורה נמוכה (מתחת ל16 מעלות שהמזגן מוגבל אליו) במידה ואתה רוצה להתסיס יין לבן או לבצע ייצוב בקור.
http://www.storeitcold.com/