שלום לכולם.
השנה ניסיתי לראשונה לעשות יין. כמו הענבים, שהגיעו מהגפן של השכן מלמטה, כך גם הדרך שאני עושה אותו. כלומר עם הרבה מאוד התאמות לציוד שיש לי, או יותר נכון, שאין לי. ובעיקר תוך כדי למידה מההתנסות. ובעזרת הפירוט המעולה שיש כאן באתר.
מה שבטוח הוא, ששנה הבאה הדברים יראו אחרת.
כרגע יש לי רק ליטר שהכנסתי לבקבוק ישן ומחוטא. נראה לי שהוא בשלבי סיום התסיסה השנייה.
מה שמביא אותי לשאול כיצד כדי ליישן את היין? חשבתי למצוא שבבי עץ אלון ולהכניס לבקבוק. מה שמביא לשאלה השנייה - היכן מוצאים כאלו? וכמה צריך בשביל ליטר?
ועוד שאלה, כיצד לפקוק את הבקבוק בשלב הישון? האם להשאיר את הנשם? או למצוא פקק אחר?
תודה, מקווה לתשובות מאירות עניים.
שלומי