עכשיו 28 מרץ 2024, 10:53



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הכנת בלנד ביין
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2012, 13:14 
מנותק

הצטרף: 26 אוגוסט 2012, 12:54
הודעות: 1
ברצוני לדעת מהו הזמן המתאים ביותר לערבוב הזנים השונים של התירוש.

ברשותי שני זנים של ענבים ,קברנה ושירז,הבציר של השירז נבצר שבוע לפני הבציר של הקברנה, תהליך התסיסה הסתיים בשירז ועבר למיכל זכוכית לשימור, אך אני מתכנן לבצע בלנד בין שני הזנים האם יש לחבר את שני הזנים ביחד עם סיום התסיסה של הקברנה מיד לאחר השפיה או בשלב מאוחר יותר.

תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הכנת בלנד ביין
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2012, 17:10 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
היי יניב, זה לגמרה להחלטתך.
במידה ויש לך מספיק יין כדי למלא מיכלים נפרדים - יישון נפרד יאפשר לך להבחין בהתפתחות היינות הזניים וללמוד מזה.
יתכן שבעוד X חודשים כשתחליט שהיינות מוכנים לביקבוק, היחס בין הזנים יהיה שונה מ50-50 (בלנד טיפוסי של שיראז-קברנה) או שתרצה לבקבק חלק מהיין כזני וחלק כבלנד.
בכל אופן, אני מציע שתיתן להם לסיים תסיסה מלולקטית בנפרד ולאחר מכן תחליט.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)