הכנת יין | פורום הכנת יין
http://forum.winemaking.co.il/

חישוב כמויות חלק א' Baker's percentage
http://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=11&t=263
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  Tomer1 [ 23 אפריל 2012, 03:00 ]
נושא ההודעה:  חישוב כמויות חלק א' Baker's percentage

בטח נתקלתם במתכוני לחם שמדברים בכוסות או רחמא לצלן כפיות וכפות :)
אופה רציני עובד לפי משקל ואת המתכונים שלו מחשב לפי אחוזים במערכת חישוב המכונת "Baker's percentage" המושתת על פרופורציונליות בין הקמח לשאר המרכיבים (נוזלים,סוכר,ביצים,שמן,גרעינים,פירות וכו').
לא משנה אם אופים בגט אחד עם 200 גרם קמח או אופים 100 בגטים עם 20 ק"ג קמח , היחס בין המרכיבים "נעול" בתוך המתכון.
הנה דוגמא למתכון פשוט.

תמונה

ניתן לראות שהקמח הוא תמיד ה100%. שאר המרכיבים הם פרופורציונלים לו.
למשל במידה ומתכון זה "מופעל" על 1 ק"ג קמח. ידרשו 670 מ"ל\גרם של מים ,40 גרם סוכר,20 גרם שמרים,20 גרם מלח ו40 גרם שמן זית. פשוט לא?

בחלק ב' נלמד איך לעבוד עם כמה סוגי קמחים ולחשב בצק מחמצת (Pre ferment) ובצק ראשי.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/