הכנת יין | פורום הכנת יין
http://forum.winemaking.co.il/

הבדלים בין התססת ענבים להתססת פירות אחרים
http://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=10&t=384
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  דודי ט [ 01 דצמבר 2014, 22:20 ]
נושא ההודעה:  הבדלים בין התססת ענבים להתססת פירות אחרים

אני מתסיס פירות על מנת לזקק מהם אלכוהול ביתי.
מה ההבדלים בין התססת ענבים להתססת פירות אחרים בפרמטרים הבאים:
משך זמן ההתססה,
אחוזי האלכוהול הניתנים להפקה,
טמפרטורה מומלצת,
סוגי שמרים
ואחוזי סוכר

בפירות אחרים אני מתכוון למשל תפוחים, שזיפים וכו'.

כמו כן מה אני צריך לדעת על מנת לשמר את מירב הניחוחות והטעמים של הפירות בתהליך התסיסה?

מחבר:  Tomer1 [ 10 ינואר 2015, 19:12 ]
נושא ההודעה:  Re: הבדלים בין התססת ענבים להתססת פירות אחרים

מתנצל על המענה המאוחר...

ההבדל הוא שיינות פרי צריכים לתסוס כיין לבן. כלומר תסיסה קרירה (14-18 מעלות כדוגמת Fx10 שמתאים לכך) כדי לשמור על התרכובות הארומטיות שלהם.
כדי לקבל תפוקה טובה יותר של מיץ מהפרי ניתן לעשות שימוש באנזים פקטולי.

כדי לקבל טעם אופטימלי ללא צורך ביישון ממושך בזיקוק (צמצום תרכובות לוואי בתסיסה - Fusel Oil) אני ממליץ להתסיס לרמת אלכוהול של לא יותר מ8-9%. התפוקה לכאורה תהיה נמוכה יותר אבל התוצר איכותי יותר. לא ממליץ להוסיף מים (פשוט מגדיל את הנפח שעליך לזקק וגם מדלל את הטעם) - אידאלית אם ניתן זקק ישירות על הפרי. כך נהוג בשליבוביץ ושנאפש מסויימים.

כמובן יש להוסיף מזין שמרים (DAP) על מנת למנוע התפתחות תרכובות גופרתיות לא רצויות במהלך התסיסה.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/